El Club Billar Mataró es classifica per a la final de la lliga nacional en un cap de setmana d’infart

El Club Billar Mataró ha signat aquest cap de setmana un dels seus moments més èpics com a local al carrer de Los Álamos, i probablement l’últim abans del trasllat a la nova seu social. El grup era molt complicat i el primer partit, contra el teòric favorit Montmeló, va acabar amb derrota 2-6 (victòria de Montes contra Yeste en 40-31 en 26 entrades), però augurant com seria el cap de setmana: d’autèntic infart. Si Pau Benítez va començar escombrant Bouterín però va acabar perdent (34-40 en 40) després de què el veterà jugador es tornés a ficar a la partida i la disputessin fins a l’últim moment, Esteve Mata va començar dubitatiu i va anar a remolc tota la partida (28-40 en 48). Jordi Garriga va fer la primera de les seves exhibicions del cap de setmana, fent contra Sergio Jiménez una tacada de 15 caramboles que va deixar sense alè a tota la sala, després de rebre’n una de 12 i quan el de Montmeló estava a només 4 boles d’acabar. El resultat final, derrota 39-40 en 25, quan Garriga havia tingut una oportunitat de tancar la partida.

La segona partida, contra Getafe, teòricament la ventafocs del grup, va acabar amb empat (victòries de Pau i Esteve), el què combinat amb l’empat de Gandia i Montmeló deixava per a la darrera jornada a tots els equips depenent de sí mateixos.

Resultats i classificació de la seu disputada a Mataró

Resultats i classificació de la seu disputada a Mataró

Montmeló va arrassar Getafe per 8-0 i la darrera partida de diumenge era Mataró-Gandia. Qui guanyés la partida s’enduia el gat a l’aigua, i l’empat classificava els valencians. En un altre gran partit, Montes s’imposava 40-29 en 28, i Mata es desfeia del seu rival amb un gran rush final, 40-30 en 39. Pau no estava podent amb el seu rival i perdia 34-40 en 34. Quedava el partit dels números 1 de cada equip, un clàssic del billar espanyol com Legazpi, que venia d’esbatussar Sergio Jiménez (40-2 en 15) contra el capità mataroní Jordi Garriga. Garriga havia començat de forma impressionant fent una tacada de 16 en la tercera entrada. Tornant del descans, Legazpi es recomposa amb un parcial increïble, i s’arriba al 39-39. L’empat final donaria el bitllet a Mataró, amb una victòria 5-3, però jugar-se tota la classificació a la contrasortida fa pensar més d’un si hi ha un metge a la sala. Garriga té el tac a la mà, i on tothom veu una jugada, ell hi veu una altra ben diferent. Demana l’àrbitre que netegi la bola, seu i pren aire. Fa broma, “no tinguis pressa”, li diu… La sala aguanta la respiració. Bricole, dues bandes, bola, banda i carambola… El #Matarópower, més viu que mai. Llàgrimes, abraçades, encaixades de mans, i la tensió que marxa escales amunt cap al carrer…

Esteve Mata

Esteve Mata

Tenim unes paraules amb l’Esteve Mata, que ens valora el cap de setmana.

– Enhorabona, Esteve! Quines sensacions et queden després d’aquest cap de setmana?
– Gràcies! Doncs les sensacions són positives perquè malgrat no hem estat a un bon nivell com altres vegades i hem patit més de l’esperat en alguns moments d’aquesta fase hem sabut tirar endavant la classificació i això ens fa ser optimistes de cara a les competicions que resten d’aquí a final de temporada.

– Com explicaries el què has viscut un cop acabades les partides teva i de l’Antonio amb victòria, mentre miraves el final del partit Garriga-Legazpi que us donava el billet a Palma?
– Doncs el final del partit va estar molt emocionant, donat com va anar tota la partida del Jordi. Cal tenir en compte que van al descans a l’entrada 3 a favor del Jordi 21 a 3. L’Alfonso d’una manera increíble li va saber donar la volta al partit fins al punt d’arrivar 38 a 25 al seu favor, tot feia pensar el pitjor fins al moment que el Jordi fa una tacada de 7 caramboles que només el posava a falta de 5 i amb la contrasortida. Les coses van canviar de manera molt positiva per el nostre equip. El Jordi sempre s’ha caracteritzat per el seu coratge i no va fallar. Aquesta última carambola (bricol a dues bandes primer, bola i banda) ha estat sensacional! Més emocionant no podía estar! Al guanyar l’alegria és inmensa donat que un dels objectius principals de l’equip era estar novament a la final de Palma.

– Com t’has trobat a nivell particular, i com has vist l’equip?
– Estava entrenant i jugant molt bé fins la setmana passada, realment he notat una bona progressió en el meu joc en aquests dos ultims mesos, però vaig perdre la confiança just els dies anteriors a aquesta fase i això m’ha trencat una mica els esquemes. Malgrat no he estat bé, he pogut obtenir dues victories de les tres partides que he disputat i això és força reconfortant per a mi en aquests moments. L’equip no ha arrivat en el millor moment potser, però de ben segur que amb aquesta patida classificació ara vindrà un millor estat de forma en general. Sabiem que sería una eliminatória complicada, doncs el potencial de la resta dels equips era molt gran i potser hem competit una mica més temerosos del que sol ser habitual en nosaltres. L’equip però és un equip amb caràcter competitiu i així s’ha pogut veure. L’any passat ben poca gent hagués apostat per nosaltres en la fase final i finalment es va poder veure perquè Mataró va penjar-se la medalla de Plata a nivell Nacional. Aquesta temporada i amb un any més d’experiéncia com a equip crec personalment que podem donar que parlar.

– Sembla que esteu en un bon moment. Quines expectatives tens de cara a Atenes i Mallorca?
– Com he dit abans, l’equip ha recuperat la confiança que va perdre després de la derrota del primer partit contra Montmeló. La trajectória ha estat ascendent i crec que arrivarem en un bon estat de forma a Atenes. Allà cal recordar que entrarem en competició contra l’AEJ, un equip que podríem dir que és el “Dream Team” del billar a nivell Mundial, no serà gens fàcil, però intenarem donar-ho tot tal i com hem fet sempre. No tinc dubtes que l’equip estarà al nivell que pot estar i perquè no, malgrat la gran dificultat donat que sols es classifica un equip, poder somniar en ser a la final a Turquia. En quant a la gran final de la Lliga Nacional a Palma, crec que tenim un equip per estar a les primeres posicións, és un equip molt jove, en progressió i cada vegada estem millor conjuntats. Els 8 equips que estarem a la final tenim molt nivell, no hi haurà cap partit fàcil, haurem d’estar amb els cinc sentits damunt la taula però crec que ho farem bé perquè anem a gaudir del que ens agrada fer que és competir al màxim nivell i amb els millors billaristes de l’estat.

Jordi Garriga

Jordi Garriga

Tenim també unes paraules amb Jordi Garriga, encara rebent abraçades i felicitacions…

– Bé Jordi… Sé que no t’agrada el què t’haig de dir, però es així: ets l’estrella del dia! Enhorabona!
– Gràcies, però no sóc l’estrella, només he guanyat el meu partit igual que els altres companys. Aquesta és la força d’aquest equip… No hi ha estrelles!

– Escolta, aquesta darrera bola portarà cua, ara mateix hi ha gent als billars intentant posar-la igual i pensant perquè l’has jugat per aquí i no per allà… Explica’ns, com ha anat? Com se t’ha ocorregut amb 39-39 i els cors del personal sortint per la boca demanar que netegin la bola i seure tan tranquil?
– Hahaha… Bé, és una jugada més espectacular que difícil. He triat aquesta perquè és la que he vist més senzilla, així és com entenc el joc. Lo de netejar la bola ho he fet per guanyar temps, estava molt nerviós i necessitava afrontar-la amb més calma.

– Tacades de 15 contra Sergio Jiménez i de 16 contra Alfonso Legazpi. Amb un perds d’una i amb l’altre guanyes d’una. Per si algú ho dubtava, estàs a l’èlit del billar nacional, no? És el teu millor moment?
– Élit? No ho sé… hi ha molts detalls que haig de millorar, tècnics i mentals. Però si, sens dubte, estic en el meu millor moment.

– Com valores el cap de setmana de l’equip? Heu patit més de lo esperat?
– La veritat és que esperava un cap de setmana tal com ha anat. Era un grup molt igualat, hauria estat una estupidesa pensar que seria fàcil. Mai ho és.

– Quines expectatives tens de cara a Atenes, a l’europeu, i a Mallorca?
– Sens dubte ens donarà molta força aquest cap de setmana tant per a l’Europeu com per al Nacional. Som on volíem ser i ara toca gaudir-ho. Ho donarem tot.

I veient-los jugar… on és el sostre?

moto_club_farmacia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s