Esteve Mata, campió al 47/2 de primera divisió catalana

El cap de setmana passat, a les instal·lacions del Club Billar Tarragona, el millor jugador català i espanyol de la història dels jocs clàssics (el palmarés no es discuteix) va tornar a disputar un campionat de Catalunya al 47/2 després d’uns quants anys. La gent tenia ganes de veure en acció el noi de Centelles, motiu pel qual es feien curtes les partides, que anava comptant per victòries una darrera l’altra.

Esteve Mata, executant durant la fase de grupos

Esteve Mata, executant durant la fase de grupos

– Esteve, enhorabona pel campionat. Estàs content?
– Si, molt satisfet d’haver guanyat aquesta competició després d’haver estat una llarga temporada sense disputar les modalitats de quadre a Catalunya.

– Com t’has trobat? Has estat còmode, t’ha agradat el teu joc?
– Home, durant la competició he anat recuperant les bones sensacions amb el material… Malgrat la curtíssima distància a què s’han fet les partides he sabut tirar endevant els moments més complicats tant tècnicament com a nivell emocional.

Parlant de la distància, què t’han semblat aquestes 150 caramboles per aquesta competició?
Per al meu gust, es fan molt curtes. Un cop estàs posat en tacada, per als jugadors de la categoria que hi havia al campionat, arribar a 250 és factible, i les mitjanes generals haurien pujat bastant, perquè si a la tercera entrada estàs enfilat i acabes, passes de fer el 50 a fer el 83, i si és a la segona passes de fer el 75 a fer el 125… D’altra banda, a 150 no pots permetre’t el més minim error perquè qualsevol rival et pot acabar en un moment donat. En aques sentit potser li afegeig emoció a les partides, però a nivell de la qualitat del joc i del billar en sí mateix, considero que és millor una distància superior.

Les partides finals es van decidir de forma ben diferent: si bé a la semifinal Mata va guanyar Gassó sense donar-li més opcions (1-150 en 1 entrada), la final devant Espinasa va ser més renyida, tot i que el de Centelles la va enllestir amb un 150-106 en 4 entrades.

Semifinals i final

Semifinals i final

Sens dubte, una gran notícia per al billar català que l’Esteve Mata es decideixi a competir novament. El joc surt guanyant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s